lauantai 5. huhtikuuta 2014

Vapaus

1. AUTO
Henkilöauto oli kauan aikaa vapauden symboli. Vapaus liikkua oman tahdon mukaan minne haluaa. Tuosta vapaudesta on tullut monelle kuitenkin vankila. Osamaksut, verot, korjaukset, ruuhkat, työmatkat ja kiire tuovat nykyään enemmän stressiä kuin vapauden tunnetta. Moni nuori kaupunkilainen valitseekin nykyään mieluummin autottoman elämän ja liikkuu pyörällä tai julkisilla kulkuvälineillä.

2. ÄLYPUHELIN
Mahdollisuus olla aina tavoitettavissa ja päästä käsiksi kaikkeen maailman tietoon missä vain ja milloin vain. Vapaana kaikista ajan ja paikan kahleista. Nykyajan statussymboli onkin älypuhelin. Vapautta se ei kuitenkaan tuo, vaan orjuuden. Puhelin tarttuu käteen jokaisen piippauksen seurauksena; sähköposti, viesti, päivitys, tykkäys, hälytys, akku loppu. Ja usein myös ilman piippausta pelosta, ettei vaan jotain tule missattua.  Jopa satoja kertoja päivän aikana.  

3. RAUHA
Ihmisen keskittymiskyky on kuitenkin rajallinen. Jatkuvat ärsykkeet vievät huomion kaikesta mitä ympärillä tapahtuu. Saati sitten, että olisi aikaa omien tuntemusten harkitsemiseen tai mietiskelyyn. Vapaus tarkoittaa rauhaa tehdä sitä mitä oikeasti haluaa. Vaistonvarainen ärsykkeisiin reagointi ei siihen anna mahdollisuutta. Pysähdy ja sulje ulos ulkoiset ärsykkeet. Lähde ulos kävelylle ja jätä puhelin kotiin. Meditoi. Anna itsellesi oikeasti hetki omaa aikaa.  


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi: